lauantai 22. maaliskuuta 2014

Ois paratiisi meillä täällä näin, jos elettäisiin aina lähekkäin

Täällä sitä sitten ollaan taas. Laahustamassa pakkasessa Prismaan rasvatonta maitoa shoppailemaan. Tiistaina tullessa oli kovin lumista ja kylmää. Nyt vähän jo lämmittää ja lumi sulailee.
Vaan hirvittävän hiljaista kaikkialla. Tuntuu kuin olisi jossain Kaurismäen leffassa.
Mutta ihanat ystäväiseni olivat järjestäneet minulle yllätystervetuliasipippalot kotiini! On se hyvä olla ystävien luona jälleen.

Viimeiset kymmenisen Japanissa päivää hengailin ystäväni perheen luona Okazakissa ja kävin Tokiossa tapaamassa ihmisiä. Tokiossa oli jo kirsikkapuita kukassa. 


Puoli vuotta meni tuosta vain humpsis. Oli hyvä puolivuotinen. Opin paljon asioita, mm. pimeitä puolia Japanin yhteiskunnasta, intellektuellimpaa japania, anti-intellektuelliampaa japania, lintujen nimiä, uusia puolia ihmisyydestä... ja kaikkea sen sellaista.

Kävin torstaina jo Helsingin yliopiston luennolla. Kaikkea sitä.

Muutamia huomioita Suomesta näin vastatulleissa fiiliksissä. Suomalaiset asiakaspalvelijat puhuvat vähemmän, mutta ihmismäisemmin kuin japanilaiset. Ei tunnu, että he vain toistelisivat tyhjiä fraaseja työpaikkamanuaalista kuten Japanissa usein, vaan että toivottavat hyvää viikonloppua, koska ovat ihan itse huomanneet viikonlopun koittavan. En voi olla kyllä varma. Saattaahan Citymarketin myyjien taukohuoneessa olla seinällä lappunen "Muistakaa tänään perjantaina toivottaa asiakkaille hyviä viikonloppuja!!". Kyllä se varmaan jossain koulutuksessa ainakin mainitaan. Pitääpä kysäistä joltakulta, joka on kassalla työskennellyt.

Helsingissä on paljon erilaisia etnisiä ryhmiä ja kuule monenlaisia kieliä. Helsingissä on myös paljon humalaisia ja narkkareita. Lastenrattaat ovat valtavia ja niitä on paljon. Ihmisiä on yleisesti ottaen kuitenkin aika vähän. Lisäksi Pasilan asema on ihan erilainen kuin lähtiessäni.

Suomi tuntuu laimealta ja ihmiset näyttävät haaleilta. Eiköhän se taas kuitenkin helpota. Katsoo nyt kauan täällä viihtyy tällä kertaa. Moottoritie on kuuma ja silleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti