keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Alkuhöpinät

Kiotoon on saavuttu onnellisesti. Sataa ja ukkostaa, taifuuni on tulossa Kyushulta.

Tulin siis eilen Osakan kentälle, ostin lukiovaihdon aikaiseen kännykkääni prepaid-liittymän ja matkasin junalla Kiotoon. Kiotossa raahauduin aseman lähellä olevalle hostellille, söin jotain ja nukuin 15 tuntia. No okei, heräsin siinä välissä ja kävin kävelyllä Kamogawalla, mutta kuitenkin.

Aamulla minua oli Doshishasta opiskelija vastassa, ja hän vei minut asuntolalleni Richard's Houselle. Sinne oli saapunut juuri parahiksi myös toinen vaihto-oppilas, saksalainen. Tapasimme topakan asuntolatätimme, joka näytti hieman paikkoja ja kertoi säännöistä, joista tärkein, huom. tärkein, on se, ettei poikia saa tuoda asuntolaan. Ei esimerkiksi se, ettei saa käyttää huumeita tai rikkoa paikkoja, vaan vaarallisilta pojilta suojautuminen. Isä voi tulla erityisluvalla, mutta silloinkin vain äidin kanssa, koska muuten hän voisi olla keski-ikäinen rakastajasi. Voi voi heitä, joilla on yksinhuoltajaisä.

Joka tapauksessa, huoneeni sijaitsee toisessa kerroksessa ja on erittäin mukava ja siisti. Minulla on parveke (käyttötarkoitukseltaan mysteeri, sillä pyykkejä siinä ei saa kuivattaa) ja ikkunasta näkyy temppelin (?) katto. Asunnossani on pieni vessa ja kylpyamme/suihku, keittiötaso, jääkaappi, pakastin, työpöytä ja -tuoli sekä mukavasti säilytystilaa. Asuntolassa on pyykkitupa, yhteiskeittiöitä sekä oleskeluhuone, joka on auki virka-aikoina. Yliopistolle on noin 10 minuutin kävelymatka ja lähellä vaikuttaa olevan kaikkea tarpeellista, kuten kauppakatu, postitoimisto, 100 jenin kauppa, kimonokoulu ja lautapelikahvila. Markettiin on ehkä vartin matka.

Jo Suomen päähän sain kaikenlaista tarpeellista paperia ja tässä päässä vielä vähän lisää. Kävimme tänään syömässä ja pakollisilla ostoksilla minua vastaan tulleen opiskelijan Yuukon, saksalaista vastassa olleen Chihiron sekä saksalaisen kanssa. Huomenna olisi tarkoitus mennä makselemaan vuokraa postitoimistoon ja patjasettiä pankkiin (mikseiköhän sitä voi maksaa postissa?) sekä rekisteröitymään virastotalolle.

Voi niin nopiaa tulee pimiää. Asuntolamme seinillä on lappuja "Beware of the perverts!"

Hassu juttu, kun kävin tänään aamupalalla leipäkauppakahvilassa, siellä alkoi ranskalaisten kappaleiden välissä yhtäkkiä soimaan joku suomalainen kaunis kappale. Minusta se oli jotenkin hienoa.

Tässä muutama kuva huoneestani.

         

4 kommenttia:

  1. Kivaisan näköinen huone! Ja tietenkin Suomen lippu. Hyvä isänmaalainen Pera! En malta odottaa pääseväni käymään rakkaan veljesi kanssa! Pääseeköhän hän edes käymään asuntolassa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En usko että rakkaalla veljelläni on mahdollisuutta tulla. Mutta te voisitte tekeytyä rakkaiksi vanhemmikseni, sitten ehkä pääsisitte. Tai siis no sinä pääset vaikket tekeytyisikään.

      Poista
  2. Näyttää erinomaiselta huonelta ja laitapelitkahvila ja kimonokoulu. Sunhan pitää hyötykäyttää noita. Ja ihanan tarkka selitys <3. Ehditkö jo testata kylvyn? Kylpyyyyyynnnn!!!! "Purrr", sanoo Maumau terveisiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitapelit kuulostaa vielä jännemmältä kuin lautapelit... : D

      Pitää vähän tutkiskella tuota kylpyä, sitä ei voi erikseen lämmittää, pitäisi vain tunkea lämmintä vettä siihen ja sitten peseytyä vessanpöntön päällä tai jotain muuta yhtä kätevää.

      Poista